Over Arja

 

Vijftig… en nu?

Het is alweer wat jaartjes geleden dat ik 50 werd. Ik had daar moeite mee, mijn beeld van 50-ers klopte totaal niet met hoe ik me voelde. Ik stond volop in het leven, runde succesvol mijn eigen bedrijf en was er nog lang niet aan toe om achter de geraniums te gaan zitten. Ik wilde gewoon doorgaan met waar ik goed in ben en ondertussen genieten van het leven!

Toch sloop vanaf die leeftijd de twijfel in mijn hart. Want was dit nog steeds het leven dat ik wilde, nu ik de 50 gepasseerd was? Hoeveel jaar wilde ik nog dat mijn bedrijf mijn leven bepaalde, ik daar dag en nacht in mijn hoofd mee bezig was en alles daarvoor moest wijken?

Ik kwam tot de ontdekking dat de manier waarop ik mijn onderneming runde, steeds minder paste bij wat ik in deze levensfase belangrijk vond. Ik was wel succesvol, maar niet gelukkig.

Zakelijk succes en een luxe leven waren erg fijn, maar uiteindelijk niet meer het belangrijkste. Ik liep leeg op mijn bedrijf ten koste van zo heel veel waardevols dat het leven écht zin geeft, maar waar geen ruimte voor was. Was dat het leven waarop ik later met plezier zou terugkijken? Nee dus. Diep in mijn HART snakte ik naar VRIJHEID!

Maar ik wist: als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. De enige die iets aan de situatie kon veranderen was ik zelf!

Dus dat deed ik.

Van hoofd naar HART

Ik maakte tijd vrij om eindelijk de vakopleiding te volgen die al jaren op mijn verlanglijstje stond en startte na mijn diplomering meteen mijn tweede bedrijf, het bedrijf dat mijn HART had! Wat kreeg ik hier veel energie van!

Ook investeerde ik in persoonlijke ontwikkeling en coach-opleidingen, waardoor ik ook mijzelf steeds beter leerde kennen. Eindelijk begreep ik waarom ik wél succesvol was, maar niet gelukkig. Ik werd me bewust van mijn grootste kracht – en van mijn valkuilen – en ontdekte dat ik veel meer talenten had dan ik me realiseerde. Wat vielen er veel kwartjes!
Verlangen naar VRIJHEID en onafhankelijkheid bleek mijn ‘WHY’ te zijn, mijn grootste drijfveer, waarmee ik mijn talenten optimaal kon inzetten om mijn HART te volgen. Ik was eindelijk klaar om de grote stap te zetten!

Het roer ging volledig om! Na 12,5 jaar verkocht ik mijn goedlopende, winstgevende bedrijf en twee weken later verhuisden we van de Randstad naar de Veluwe, waarmee een andere jarenlange wens van mijn man en mij in vervulling ging. Wat een geweldig avontuur!
Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar wat heerlijk om eindelijk in VRIJHEID mijn HART te kunnen volgen!

Mijn VRIJHEID

Dit alles betekent niet dat ik mijn ambities heb losgelaten, integendeel!

VRIJHEID betekent voor mij dat ik volledig kan ondernemen op mijn manier, heel ambitieus vanuit mijn passie, met de gaven en talenten die mij gegeven zijn, met klanten waar ik blij van word en passend bij het ritme van mijn huidige leven! Door zo te werken houd ik energie en tijd over voor wat er écht toe doet, zoals degenen die mij lief zijn, mijzelf verder ontwikkelen, genieten van de prachtige omgeving waar wij nu wonen en van alle andere mooie dingen van het leven.

Succesvol ondernemen is voor mij in vrijheid ondernemen op de manier die volledig bij mij past, in BALANS met het waardevolle leven dat voor mij belangrijk is!

 

 

AANVRAAG GESPREK

Arja

Ik ben Arja van der Pot. Ik ben al heel veel jaren gelukkig getrouwd met Bart, we hebben samen drie volwassen kinderen, drie schoonkinderen en drie fantastische kleinzoons! En daarnaast, in die volgorde, ben ik met HART en ziel ondernemer!
Een van de mooie methodes waarvoor ik gecertificeerd ben, laat zien dat ik allereerst ‘de ervaren rots in de branding’ ben, rustig, analytisch, accuraat en systematisch. Maar dat ik ook een zachte kant heb, vrouwelijk, meelevend en liefdevol, ‘de liefdevolle ondersteuner’.
Verder blijken de omschrijvingen ‘de opgeruimde coach’, ‘de geloofwaardige autoriteit’ en ‘de invloedrijke wijze’ ook perfect bij mij te passen! Fijn duidelijk, toch?

Mijn HART

Mijn HART klopt voor jou, ervaren vrouwelijke ondernemer met ambitie, die er kláár mee bent dat je ‘succesvolle’ bedrijf je tegenhoudt je HART te volgen. Voor jou die er eindelijk VOL voor wilt gaan het allerbeste uit jezelf te halen, met als doel méér dan succes: ruimschoots energie, tijd én inkomsten voor dat wat jouw leven VRIJHEID geeft en WAARDEVOL maakt!

Christen-zijn kleurt mijn identiteit en is mijn basis voor het krachtig en liefdevol begeleiden van zowel christenen als niet-christenen, met respect voor ieders overtuiging.

Kijkje in mijn HART

Als je me een beetje kent, weet je dat

♡ ik ooit juf in het basisonderwijs was;

♡ ik de combinatie van kennisoverdracht en ondernemen geweldig vind;

♡ het niet voor iedereen altijd te merken is, maar ik toch echt een stotteraar ben;

♡ ik me daardoor niet laat tegenhouden mijn HART te volgen;

♡ ik redelijk introvert ben en graag ‘op mezelf’ om op te laden;

♡ ik gek ben op kleding en accessoires die een beetje anders dan anders zijn;

♡ de bloemen in mijn tuin ALTIJD paars zijn, behalve dan de witte ;-);

♡ ik erg geniet van mijn wekelijkse ‘oma-Arja-dag’;

♡ ik dol ben op kamperen in het prachtige Le Marche, Italië;

♡ ik voorlopig nog niet klaar ben met ondernemen!

 

AANVRAAG GESPREK

 

Inspireert mijn verhaal je? Ik schrijf mee aan het boek LEFWIJF 2 | 50 vrouwen, 50 verhalen! Het boek komt dit najaar uit, maar je kunt het nu al bestellen!

 

BOEK LEFWIJF

Dit zeggen mijn klanten over mij:

 

Annemarie de Leeuw, sparringpartner schooldirecteuren: Arja, de manier waarop je de Masterclass gaf, vond ik erg prettig. Je was goed voorbereid en hield constant zelf de regie.

 

Suzanne van Alem, projectbegeleider: Arja heeft een respectvolle benadering en een rustige uitstraling, ze stelt haar gast centraal, zonder oordeel.

 

Leidi van Straten, onderwijscoach: Arja is een aandachtige, betrokken trainer!

 

Dorien Zwarthoed, virtual assistant: Arja is een heel hartelijk, open en prettig mens, ik voelde me direct ‘thuis’ bij Arja. Onze sessies zijn gezellig maar soms ook wel even pittig omdat ze op zachte wijze toch heel duidelijk haar vinger weet te leggen op mijn zere plekken. Omdat we een goede klik hebben en ik haar daardoor volledig vertrouw komen we in onze gesprekken vaak snel tot de kern en mogelijke oplossingen voor mijn uitdagingen. Mede omdat ze me tijdens onze gesprekken zo weet te sturen dat mijn kwartjes snel vallen en de bijbehorende oplossingen dus ook.

 

Annemarie Boessenkool, onderwijscoach: Wat ik heel fijn vind aan jou, Arja, is dat je heel goed luistert en daardoor heel passend adviseert. Het is heel fijn om bij jou te zijn, omdat je niet oordelend bent, maar heel positief op zoek bent naar het mooie en goede in de ander. Ook heb ik je gastvrijheid (altijd iets lekkers en leuks op tafel) enorm gewaardeerd.

 

Alie Ruiter, coach/trainer: Arja, onwijs bedankt voor wie je bent en wat je doet. Jouw rust, betrokkenheid en aandacht voor detail hebben mij goed gedaan.

 

 

AANVRAAG GESPREK

GA DOEN waar je HART het hardst voor klopt!