OVER ARJA

Verlangen naar VRIJHEID

Het is alweer wat jaartjes geleden, maar het lijkt gisteren. Ik runde al bijna 10 jaar succesvol mijn eigen gastouderbureau, inclusief eigen personeel, eigen kantoor en de hele mikmak.

Ik had het gemaakt!

Maar steeds vaker voelde ik onvrede.

Aan inkomsten had ik geen gebrek.

Wél aan energie en tijd om te doen wat ik écht belangrijk vond, waar ik blij van werd.

 

Was dit nog steeds het leven dat ik wilde? Hoeveel jaar wilde ik nog dat mijn bedrijf mijn leven bepaalde, ik daar dag en nacht in mijn hoofd mee bezig was en alles daarvoor moest wijken?

Opgesloten…

Ik kwam tot de conclusie dat mijn bedrijf zó mijn leven bepaalde, dat er geen ruimte was voor mij. En voor wat ik in mijn leven belangrijk vond.

Ik was wel succesvol, maar niet gelukkig.

Zakelijk succes en een luxe leven waren erg fijn, maar uiteindelijk niet meer het belangrijkste. Ik liep leeg op mijn bedrijf ten koste van zo heel veel waardevols dat het leven écht zin geeft, maar waar geen ruimte voor was.

Was dat het leven waarop ik later met plezier zou terugkijken?

Nee dus.

Diep in mijn HART snakte ik naar VRIJHEID!

 

Rond mijn 50e was ik daar helemaal klaar mee. Maar ik wist: als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. De enige die iets aan de situatie kon veranderen was ik zelf!

En dat deed ik.

 

Mooi begin

Ik begon met kleine stapjes.

Ging van hoofd naar HART door aan de slag te gaan met iets waar ik heel blij van werd: KLEUR!

Ik leerde een nieuw vak.

En startte mijn tweede bedrijf!

YES, I did it!

Uiteindelijk nam ik de beslissing te kiezen voor kwaliteit van leven. Begin 2019 verkocht ik mijn winstgevende bedrijf, waarin ik 12,5 jaar álles van mezelf gegeven had om mijn klanten te ontzorgen, en verhuisde naar de andere kant van het land om VRIJ te zijn en een WAARDEVOL leven te leiden!

Wat een geweldig avontuur!

Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar wat heerlijk om eindelijk in VRIJHEID mijn HART te kunnen volgen!

LEFWIJF

Iets over wat deze grote omslag met mij deed en hoe ik mijzelf tegenkwam, lees je in mijn verhaal in het boek LEFWIJF 2 | 50 vrouwen, 50 verhalen. Dit bijzondere boek kun je rechtstreeks bij mij bestellen.

 

BOEK LEFWIJF

Mijn VRIJHEID

Nadat ik van twee bedrijven naar één bedrijf was gegaan en daar eindelijk alle tijd voor had, begon mijn zoektocht naar hoe ik met mijn passie en talenten het meest van waarde kon zijn: van imagocoach ontwikkelde ik me naar Persoonlijke Kracht® Coach & Trainer voor ambitieuze vrouwen met een goedlopend bedrijf in zakelijke dienstverlening, bij wie ‘ontzorgen’ van hun klanten hoog op de agenda staat, die óók snakken naar VRIJHEID & WAARDEVOL LEVEN.

De volgende grote stap die ik heb gezet, is gaan staan voor mijn WAARDE, claimen van mijn VRIJHEID…

…en verder gaan als High Value Ondernemerscoach & Persoonlijke Kracht® Trainer!

 

VRIJHEID & WAARDEVOL LEVEN  is voor mij dat ik volledig kan ondernemen op mijn manier, op mijn hoogste niveau en vanuit mijn passie, met de gaven en talenten die mij gegeven zijn, kloppend met het ritme van mijn huidige levensfase.

Ik kies daarbij alleen nog voor klanten waar ik blij van word en werk volledig op mijn eigen voorwaarden.

Door zo te werken heb ik tijd, geld en energie voor wat er voor mij écht toe doet, zoals degenen die mij lief zijn, mijzelf verder ontwikkelen, genieten van de prachtige omgeving waar wij nu wonen en van alle andere mooie dingen van het leven.

VRIJHEID & WAARDEVOL LEVEN is voor mij ondernemen op de manier die volledig bij mij past, met óók volop tijd, geld en energie voor wat daarnaast voor mij belangrijk is!

 

AANVRAAG GESPREK

Arja

Ik ben Arja van der Pot. Ik ben al heel veel jaren gelukkig getrouwd met Bart, we hebben samen drie volwassen kinderen, drie schoonkinderen en drie fantastische kleinzoons! En daarnaast, in die volgorde, ben ik met HART en ziel ondernemer!
.
.
Mijn Blauwdruk volgens de Persoonlijke Kracht® Methode waarvoor ik gecertificeerd ben, laat zien dat ik allereerst antraciet ben, ‘de ervaren rots in de branding’, rustig, analytisch, accuraat en systematisch. Maar dat ik ook een zachte kant heb, vrouwelijk, meelevend en liefdevol: mijn balanskleur lichtroze, ‘de liefdevolle ondersteuner’.
.
.
Verder blijken de omschrijvingen ‘de opgeruimde coach’ (wit), ‘de geloofwaardige autoriteit’ (paars) en ‘de invloedrijke wijze’ (okergeel) ook perfect bij mij te passen! Fijn duidelijk, toch?
EllyVreugd DSCF0098
Blauwdruk Arja

HIGH VALUE vanuit mijn HART

Mijn HART klopt voor jou die er kláár mee bent je door je belemmerende overtuigingen tegen te laten houden om je HART te volgen.
Voor jou die weet dat NU het moment is om eindelijk de keuze te maken voor wat er écht toe doet in je leven.
Voor jou die snakt naar méér dan alleen van betekenis zijn voor een ander: naar óók ruimschoots tijd, geld en energie voor dat wat jouw leven VRIJHEID geeft en WAARDEVOL maakt!

Als High Value Ondernemerscoach & Persoonlijke Kracht® Trainer klopt mijn HART voor jou!

Wist je al dat

ik ooit mijn loopbaan begon als juf in het basisonderwijs;

ik me al sinds 1997 bezighoud met sales en vanaf 2006 ondernemer ben;

de combinatie van kennisoverdracht en ondernemen de rode draad is in mijn leven;

het niet voor iedereen altijd te merken is, maar ik toch echt een stotteraar ben;

ik me daardoor niet laat tegenhouden mijn HART te volgen;

christen-zijn mijn identiteit kleurt en mijn basis is;

ik zowel christenen als niet-christenen begeleid, met respect voor ieders overtuiging;

de bloemen in mijn tuin ALTIJD paars zijn, behalve dan de witte ;-);

ik erg geniet van mijn wekelijkse ‘oma-Arja-dag’;

ik dol ben op kamperen in de prachtige Italiaanse regio Le Marche;

mijn motto is: Als je het doet, doe het goed!

 

AANVRAAG GESPREK

Dorien Zwarthoed, The Virtual Support Company: Arja is een heel hartelijk, open en prettig mens, ik voelde me direct ‘thuis’ bij Arja. Onze sessies zijn gezellig maar soms ook wel even pittig omdat ze op zachte wijze toch heel duidelijk haar vinger weet te leggen op mijn zere plekken. Omdat we een goede klik hebben en ik haar daardoor volledig vertrouw komen we in onze gesprekken vaak snel tot de kern en mogelijke oplossingen voor mijn uitdagingen. Mede omdat ze me tijdens onze gesprekken zo weet te sturen dat mijn kwartjes snel vallen en de bijbehorende oplossingen dus ook.

 

Esther van der Meer, Praktijk Nova Vida: Ik heb jou, Arja, als heel laagdrempelig ervaren, betrouwbaar, integer en belangstellend. Daarnaast weet je mooie kritische vragen te stellen. Er is ruimte voor moeilijke kwesties en er is ruimte voor plezier.

 

Annemarie de Leeuw, Stadshuys053: Arja, de manier waarop je de Masterclass gaf, vond ik erg prettig. Je was goed voorbereid en hield constant zelf de regie.

 

Suzanne van Alem, Van Alem Projectbegeleiding: Arja heeft een respectvolle benadering en een rustige uitstraling, ze stelt haar gast centraal, zonder oordeel.

 

Leidi van Straten, Goudswaard Onderwijs: Arja is een aandachtige, betrokken trainer!

 

Annemarie Boessenkool, Onderwijscoach: Wat ik heel fijn vind aan jou, Arja, is dat je heel goed luistert en daardoor heel passend adviseert. Het is heel fijn om bij jou te zijn, omdat je niet oordelend bent, maar heel positief op zoek bent naar het mooie en goede in de ander. Ook heb ik je gastvrijheid (altijd iets lekkers en leuks op tafel) enorm gewaardeerd.

 

Alie Ruiter, Trainer & Adviseur: Arja, onwijs bedankt voor wie je bent en wat je doet. Jouw rust, betrokkenheid en aandacht voor detail hebben mij goed gedaan.

 

 

AANVRAAG GESPREK

GA DOEN waar je HART het hardst voor klopt!