Over Arja

 

Ooit…

Ooit, het voelt als in een vorig leven, was ik juf in het basisonderwijs. Maar al snel werd duidelijk dat hier niet mijn passie lag, hele dagen klassen vol kinderen entertainen en alles er omheen, past niet bij mij. Wat wél bij mij past, is ondernemen! Van kinds af aan leek het me geweldig een ‘eigen winkel’ te hebben.

Uiteindelijk startte ik inderdaad mijn eigen bedrijf, een regionaal gastouderbureau, wat al snel zo’n succes werd, dat ik personeel nodig had, een kantoorruimte moest huren en alles wat daar verder bij hoort. En dat ging goed, mijn bedrijf groeide jaarlijks en werd een begrip in de regio.

 

Succesvol maar niet gelukkig

Maar… naarmate ik meer succesvol werd, werd ik steeds minder gelukkig. Inmiddels weet ik precies waarom dat zo was, toen begreep ik er eigenlijk niks van. Ik was toch succesvol? Waarom dan toch niet gelukkig?

Na ruim 10 jaar, toen ik inmiddels de 50 gepasseerd was, besloot ik dat het anders moest. Zakelijk succes en een luxe leven waren erg fijn, maar uiteindelijk niet meer het belangrijkste. Ik liep leeg op mijn bedrijf ten koste van zo heel veel waardevols dat het leven écht zin geeft, maar waar geen ruimte voor was. Was dat het leven waarop ik later met plezier zou terugkijken? Nee dus. Diep in mijn HART snakte ik naar VRIJHEID!

Maar ik wist: als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. De enige die iets aan de situatie kon veranderen was ik zelf!

Dus dat deed ik.

Van hoofd naar HART

Ik maakte tijd vrij om eindelijk die opleiding te volgen die al jaren op mijn verlanglijstje stond. Ik doe nooit iets half, dus startte ik na mijn diplomering meteen mijn tweede bedrijf, het bedrijf dat mijn HART had! Veel tijd had ik er niet voor naast mijn andere bedrijf, maar ik kreeg er zoveel energie van! Dat smaakte naar meer, maar ik had geen idee hoe ik dat moest aanpakken, ik was nog niet klaar voor een grote stap.

De doorbraak kwam toen ik de Persoonlijke Kracht® methodiek ontdekte, want daarmee viel alles op z’n plaats. Eindelijk begreep ik waarom ik wél succesvol was, maar niet gelukkig. Ik werd me bewust van mijn grootste kracht – en van mijn valkuilen – en ontdekte dat ik veel meer talenten had dan ik me realiseerde. Wat vielen er veel kwartjes!
Verlangen naar VRIJHEID en onafhankelijkheid bleek mijn ‘WHY’ te zijn, mijn grootste drijfveer, waarmee ik mijn talenten optimaal kon inzetten om mijn HART te volgen. Ik was eindelijk klaar om de grote stap te zetten!

Het roer ging volledig om! Na 12,5 jaar verkocht ik mijn goedlopende, winstgevende bedrijf en twee weken later verhuisden we van de Randstad naar de Veluwe, waarmee een andere jarenlange wens van mijn man en mij in vervulling ging. Wat een geweldig avontuur!
Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar wat heerlijk om eindelijk in VRIJHEID mijn HART te kunnen volgen!

Mijn VRIJHEID

Dit alles betekent niet dat ik mijn ambities heb losgelaten, integendeel!

VRIJHEID betekent voor mij dat ik volledig kan ondernemen op mijn manier, met de gaven en talenten die mij gegeven zijn en vanuit mijn passie, met klanten waar ik blij van word! Vrijheid betekent voor mij ook dat ik alleen werk doe waar ik blij van word, op tijden en plaatsen die ik zelf bepaal, passend bij het ritme van mijn huidige leven. Door zo te werken houd ik energie over voor wat er écht toe doet, zoals tijd en aandacht voor wie mij lief zijn, mijzelf verder ontwikkelen, genieten van de prachtige omgeving waar wij nu wonen en van alle andere mooie dingen van het leven. Succesvol ondernemen is voor mij ondernemen in vrijheid ten dienste van het waardevolle leven dat voor mij belangrijk is!

 

 

AANVRAAG GESPREK

Arja

Ik ben Arja van der Pot. Ik ben al heel veel jaren gelukkig getrouwd met Bart, we hebben samen drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. En daarnaast, in die volgorde, ben ik met HART en ziel ondernemer!
Mijn Blauwdruk laat zien dat ik allereerst ‘de ervaren rots in de branding’ (antraciet) ben, met als balans ‘de liefdevolle ondersteuner’ (lichtroze). Dat betekent dat ik rustig, analytisch, accuraat en systematisch ben. Maar dat ik ook een zachte kant heb, vrouwelijk, meelevend en liefdevol.
Vervolgens geeft mijn Blauwdruk aan dat ik ook ‘de stijlvolle raadgever’ (aubergine), ‘de gerespecteerde visionair’ (indigo) en ‘de opgeruimde coach’ (wit) ben! Fijn duidelijk, toch?

Mijn HART

Mijn HART klopt voor de vrouwelijke ondernemer die verlangt naar méér dan succes. Ik geloof dat óók zij, wanneer ze luistert naar waar haar HART het hardst voor klopt, haar ondernemerschap ten dienste kan laten zijn van het waardevolle leven waarnaar zij verlangt!
Ik werk vanuit mijn christelijke identiteit en begeleid zowel christenen als niet-christenen, met respect voor ieders overtuiging.
VREUGD DSCF1431 VK

Kijkje in mijn HART

Als je me een beetje kent, weet je dat

♡ ik perfectionistisch maar bepááld niet perfect ben;

♡ ik behóórlijk eigenwijs kan zijn…;

♡ het niet voor iedereen altijd te merken is, maar ik toch echt een stotteraar ben;

♡ ik me daardoor niet laat tegenhouden mijn HART te volgen;

♡ ik redelijk introvert ben en graag ‘op mezelf’ om op te laden;

♡ ik gek ben op kleding en accessoires die een beetje anders dan anders zijn;

♡ ik het als ‘stadsmeisje’ heerlijk vind nu in een dorp te wonen;

♡ de bloemen in mijn tuin ALTIJD paars zijn, behalve dan de witte ;-);

♡ ik erg geniet van mijn wekelijkse ‘oma-Arja-dag’;

♡ ik dol ben op kamperen in het prachtige Le Marche, Italië;

♡ ik voorlopig nog niet klaar ben met ondernemen!

 

AANVRAAG GESPREK

Dit zeggen mijn klanten over mij:

 

Annemarie B.: Wat ik heel fijn vind aan jou, Arja, is dat je heel goed luistert en daardoor heel passend adviseert. Het is heel fijn om bij jou te zijn, omdat je niet oordelend bent, maar heel positief op zoek bent naar het mooie en goede in de ander. Ook heb ik je gastvrijheid (altijd iets lekkers en leuks op tafel) enorm gewaardeerd.

 

Dorien Z.: Arja is een heel hartelijk, open en prettig mens, ik voelde me direct ‘thuis’ bij Arja.
Onze sessies zijn gezellig maar soms ook wel even pittig omdat ze op zachte wijze toch heel duidelijk haar vinger weet te leggen op mijn zere plekken. Omdat we een goede klik hebben en ik haar daardoor volledig vertrouw komen we in onze gesprekken vaak snel tot de kern en mogelijke oplossingen voor mijn uitdagingen. Mede omdat ze me tijdens onze gesprekken zo weet te sturen dat mijn kwartjes snel vallen en de bijbehorende oplossingen dus ook.

 

Alie R.: Arja, onwijs bedankt voor wie je bent en wat je doet. Jouw rust, betrokkenheid en aandacht voor detail hebben mij goed gedaan.

 

Mariejelle L: Dankjewel lieve Arja dat ik kennis heb mogen maken met jouw hart voor kleur! Je hebt me enorm geïnspireerd!

 

 

 

AANVRAAG GESPREK

Geef je hoofd een poosje verlof, het woord is nu aan je HART!