Over Arja

 

Ooit…

Ooit, het voelt als in een vorig leven, was ik juf in het basisonderwijs. Maar al snel werd duidelijk dat hier niet mijn passie lag, hele dagen klassen vol kinderen entertainen en alles er omheen, past niet bij mij. Wat wél bij mij past, is ondernemen! Van kinds af aan leek het me geweldig een ‘eigen winkel’ te hebben.

Uiteindelijk startte ik inderdaad mijn eigen bedrijf, een regionaal gastouderbureau, wat al snel zo’n succes werd, dat ik personeel nodig had, een kantoorruimte moest huren en alles wat daar verder bij hoort. En dat ging goed, mijn bedrijf groeide jaarlijks en werd een begrip in de regio.

 

Succesvol maar niet gelukkig

Maar… naarmate ik meer succesvol werd, werd ik steeds minder gelukkig. Want ook hier was ik de spil waar alles om draaide en in mijn hoofd stopte het nooit. Hard werken doe ik graag, maar dit bedrijf paste niet bij mij. Inmiddels weet ik precies waarom dat zo was, toen begreep ik er eigenlijk niks van. Ik was toch succesvol? Waarom dan toch niet gelukkig?

Na ruim 10 jaar, toen ik inmiddels de 50 gepasseerd was, besloot ik dat het anders moest, wilde ik ook nog kunnen genieten van ieder die mij lief is, van vakanties zonder zorgen en van al het andere wat ik zo graag doe. Mijn beste jaren vlogen voorbij, hoe lang wilde ik dit nog op deze manier? Diep in mijn HART snakte ik naar VRIJHEID!

Maar ik wist: als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. De enige die iets aan de situatie kon veranderen was ik zelf!

Dus dat deed ik.

Van hoofd naar HART

Ik maakte tijd vrij om een opleiding te volgen waar mijn HART heel bij van werd en wat al jaren een wens was. Ik doe nooit iets half, dus startte ik meteen mijn tweede bedrijf, het bedrijf dat mijn HART had! Veel tijd had ik er niet voor naast mijn andere bedrijf, maar ik kreeg er zoveel energie van! Dat smaakte naar meer, maar ik had geen idee hoe ik dat moest aanpakken.

Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met Personal Power® en daarmee viel alles op z’n plaats. Eindelijk begreep ik waarom ik wél succesvol was, maar niet gelukkig. Ik werd me bewust van mijn grootste kracht – en van mijn valkuilen – en ontdekte dat ik veel meer talenten had dan ik gedacht had.
Ik bleek op mijn best te zijn in kleine settings. VRIJHEID en onafhankelijkheid bleken mijn grootste verlangen te zijn. Deze kennis gaf me de moed om los te laten wat niet bij mij paste en een volgende stap te zetten van hoofd naar HART. En dit keer was het een heel grote stap!

Het roer ging volledig om! Na 12,5 jaar verkocht ik mijn goedlopende gastouderbureau en twee weken later verhuisden we van de Randstad naar de Veluwe, waarmee meteen een andere grote droom van mijn man en mij in vervulling ging.
Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar wat geweldig om eindelijk in VRIJHEID mijn HART te kunnen volgen!

Mijn VRIJHEID

Dit alles betekent niet dat ik mijn ambities heb losgelaten, integendeel!

Ik kan eindelijk volledig gaan voor het bedrijf dat helemaal bij mij past, bij mijn kwaliteiten en mijn passie, met klanten waar ik blij van word! Hard werken doe ik nog steeds, maar dat is heerlijk, nu ik doe waar ik energie van krijg. Ik woon nu in het mooiste deel van het land, dichtbij kinderen en kleinkinderen. Ik maak dagelijks tijd voor een wandeling in de prachtige natuur, maak tijd voor wie mij lief zijn, tijd om mijzelf verder te ontwikkelen en voor alle mooie dingen van het leven. Ik deel mijn eigen tijd in met volop ruimte voor een waardevol leven náást het ondernemerschap!

 

 

NEEM CONTACT OP

Arja

Ik ben Arja van der Pot. De bijzondere methode waarmee ik werk heeft me laten zien dat ik zowel ‘de ervaren rots in de branding’ als ‘de liefdevolle ondersteuner’ ben. Dat betekent dat ik rustig, analytisch, accuraat en systematisch ben. Maar dat ik ook een zachte kant heb, vrouwelijk, meelevend en liefdevol.
Ik heb dus twee heel verschillende kanten, die samen mijn grootste kracht vormen. Met mijn logische manier van denken zoek ik graag weldoordachte oplossingen, bied ik structuur en houvast. Maar ik zorg ook dat het niemand aan iets ontbreekt, op een liefdevolle, betrokken manier help ik een ander om zelf oplossingen te vinden voor problemen.

Mijn HART

Ik geloof dat iedere ambitieuze vrouwelijke ondernemer, die erin investeert te ontdekken waar haar HART het hardst voor klopt, haar ondernemerschap ten dienste kan laten zijn van het waardevolle leven waarnaar zij verlangt!
Arja rond

Kijkje in mijn HART

Als je me een beetje kent, weet je dat

 • ik perfectionistisch maar bepaald niet perfect ben;
 • ik behóórlijk eigenwijs ben;
 • het niet dagelijks te merken is, maar ik toch echt een stotteraar ben;
 • ik me daardoor niet laat tegenhouden mijn HART te volgen;
 • ik gek ben op kleding en accessoires die een beetje anders dan anders zijn;
 • ik graag ‘op mezelf’ ben om op te laden;
 • ik het als ‘stadsmeisje’ heerlijk vind nu in een dorp te wonen;
 • ik erg geniet van mijn wekelijkse ‘oma-Arja-dag’;
 • ik nooit zonder een vleugje make-up de deur uit ga;
 • ik dol ben op kamperen in Le Marche, Italië;
 • ik voorlopig nog niet klaar ben met ondernemen!

 

NEEM CONTACT OP

Dit zeggen mijn klanten over mij:

 

Annemarie B.: Wat ik heel fijn vind aan jou, Arja, is dat je heel goed luistert en daardoor heel passend adviseert. Het is heel fijn om bij jou te zijn, omdat je niet oordelend bent, maar heel positief op zoek bent naar het mooie en goede in de ander. Ook heb ik je gastvrijheid (altijd iets lekkers en leuks op tafel) enorm gewaardeerd.

 

Dorien Z.: Arja is een heel hartelijk, open en prettig mens, we hadden direct een klik. Het contact was meteen heel hartelijk en open, ik voelde me direct ‘thuis’ bij Arja.
Onze sessies zijn gezellig maar soms ook wel even pittig omdat ze op zachte wijze toch heel duidelijk haar vinger weet te leggen op mijn zere plekken. Omdat we een goede klik hebben en ik haar daardoor volledig vertrouw komen we in onze gesprekken vaak snel tot de kern en mogelijke oplossingen voor mijn uitdagingen. Mede omdat ze me tijdens onze gesprekken zo weet te sturen dat mijn kwartjes snel vallen en de bijbehorende oplossingen dus ook.

 

Alie R.: Arja, onwijs bedankt voor wie je bent en wat je doet. Jouw rust, betrokkenheid en aandacht voor detail hebben mij goed gedaan.

 

Mariejelle L: Dankjewel lieve Arja dat ik kennis heb mogen maken met jouw hart voor kleur! Je hebt me enorm geïnspireerd!

 

 

 

NEEM CONTACT OP

Geef je hoofd een poosje verlof, het woord is nu aan je HART!