VERLANGEN NAAR VRIJHEID

OVER ARJA

VERLANGEN NAAR VRIJHEID

Het is alweer wat jaartjes geleden, maar het lijkt gisteren. Ik runde al bijna 10 jaar succesvol mijn eigen gastouderbureau, inclusief eigen personeel, eigen kantoor en de hele mikmak.

Ik had het gemaakt!

Maar steeds vaker voelde ik onvrede.

Aan inkomsten had ik geen gebrek.

Wél aan energie en tijd om te doen wat ik écht belangrijk vond, waar ik blij van werd.

 

Was dit nog steeds het leven dat ik wilde? Hoeveel jaar wilde ik nog dat mijn bedrijf mijn leven bepaalde, ik daar dag en nacht in mijn hoofd mee bezig was en alles daarvoor moest wijken?

OPGESLOTEN…

Ik kwam tot de conclusie dat mijn business zó mijn leven bepaalde, dat er geen ruimte was voor mij. En voor wat ik in mijn leven belangrijk vond.

Ik was wel succesvol, maar niet gelukkig.

Zakelijk succes en een luxe leven waren erg fijn, maar uiteindelijk niet meer het belangrijkste. Ik liep leeg op mijn bedrijf ten koste van zo heel veel waardevols dat het leven écht zin geeft, maar waar geen ruimte voor was.

Was dat het leven waarop ik later met plezier zou terugkijken?

Nee dus.

 

Diep in mijn hart snakte ik naar vrijheid!

 

Rond mijn 50e was ik daar helemaal klaar mee. Maar ik wist: als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. De enige die iets aan de situatie kon veranderen was ik zelf!

En dat deed ik.

Arja: mijn HART klopt voor vrouwen in de advocatuur met een eigen kantoor en een eigen team!

Ik begon met kleine stapjes.

Ging van hoofd naar hart door aan de slag te gaan met iets waar ik heel blij van werd: KLEUR!

Ik leerde een nieuw vak.

En startte mijn tweede bedrijf!

YES, I DID IT!

Uiteindelijk nam ik de beslissing te kiezen voor kwaliteit van leven. Begin 2019 verkocht ik mijn winstgevende bedrijf, waarin ik 12,5 jaar álles van mezelf gegeven had en verhuisde naar de andere kant van het land om vrij te zijn en een waardevol leven te leiden!

Wat een geweldig avontuur!

Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar wat heerlijk om eindelijk in vrijheid mijn hart te kunnen volgen!

MIJN VRIJHEID

Nadat ik van twee bedrijven naar één bedrijf was gegaan en daar eindelijk alle tijd voor had, begon mijn zoektocht naar hoe ik met mijn passie en talenten het meest van waarde kon zijn: van imagocoach ontwikkelde ik me naar Persoonlijke Kracht® Kleur Consultant voor sterke, ambitieuze vrouwen met een goedlopend bedrijf, die óók snakken naar vrijheid & waardevol leven

De volgende grote stap die ik heb gezet, is gaan staan voor mijn waarde, claimen van mijn vrijheid: ik zette bewust een streep onder alle middelmatigheid en ging aan de slag met het high-end businessmodel.

Ik doe niet graag iets half, dus ik koos ervoor me te laten begeleiden door een goede high-end businesscoach. De investering die ik daarvoor deed was hoger dan het bedrag dat ik in totaal ooit aan mijn persoonlijke ontwikkeling had uitgegeven. Het was een bedrag dat toen ik ja zei niet op mijn bankrekening stond, maar ik zorgde dat het geld er kwam, want ik wist wat ik te doen had. 

Ook maakte ik eindelijk een keuze voor een goede niche, een heel specifieke doelgroep, bij wie het probleem waarop ik graag coach heel urgent aanwezig is.

Ik koos voor vrouwelijke ondernemers in de advocatuur mét een team!

Freedom for female lawyers

HOOGSTE WAARDE

Hoewel ik me volledig kan vinden in het high-end businessmodel, vond ik de term niet zo passen bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik koos daarom voor High Value: ik zet mijn hoogste waarde in om mijn klant háár hoogste waarde te laten ontdekken!

High Value ondernemen  is voor mij dat ik volledig kan ondernemen op mijn manier, op mijn hoogste niveau en vanuit mijn passie, met de gaven en talenten die mij gegeven zijn, kloppend met het ritme van mijn huidige levensfase.

Ik kies daarbij alleen nog voor klanten waar ik blij van word en werk volledig op mijn eigen voorwaarden.

Door zo te werken heb ik tijd, geld en energie voor wat er voor mij écht toe doet, zoals degenen die mij lief zijn, mijzelf verder ontwikkelen, genieten van de prachtige omgeving waar wij nu wonen en van alle andere mooie dingen van het leven.

 

FREEDOMCALL

ARJA

Wie ik ben wordt prachtig weergegeven in mijn Blauwdruk, een belangrijk onderdeel van de Persoonlijke Kracht® Methode, waarvoor ik gecertificeerd ben en die ik als tool inzet bij mijn coaching. 
.
.
Allereerst ben ik antraciet, ‘de ervaren rots in de branding’, rustig, analytisch, accuraat en systematisch. Maar ik heb ook een zachte kant, ben ook vrouwelijk, meelevend en liefdevol: mijn balanskleur is lichtroze, ‘de liefdevolle ondersteuner’.
.
.
Verder blijken de omschrijvingen ‘de opgeruimde coach’ (wit), ‘de geloofwaardige autoriteit’ (paars) en ‘de invloedrijke wijze’ (okergeel) ook perfect bij mij te passen! Fijn duidelijk, toch?
Blauwdruk Arja

GEEN MEESTER, WEL JUF

Nee, ik heb geen rechten gestudeerd. Wél heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. 

Ik ben geen meester in de rechten, wél was ik ooit juf in het basisonderwijs ;-).

Maar dat lijkt een vorig leven, want al sinds 2006 ben ik ondernemer. En ik zou niet anders meer willen. 

 

En mocht je nu denken: hoe kan zij mij goed coachen terwijl ze de advocatuur niet kent?

Dat ik niets van de inhoud van jouw mooie vak afweet, klopt helemaal! Maar als ik iets doe, doe ik het goed. Dus ik verdiep me dagelijks in alles waar jij als advocaat-ondernemer mee te maken hebt en ik leer steeds bij. 

 

Toch zal ik me niet inhoudelijk met je werk bemoeien, ik ben dan ook geen businesscoach.

Als Leiderschapscoach ben ik er voor jou, voor de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap als ondernemer. En als mens, als sterke vrouw. En voor de ontwikkeling van je team.

 

Ik ben jouw mentor, je ervaren rots in de branding, je safe place. 

Ik sta naast je, geef je lef en ondersteun je in het leven vanuit jouw kracht én kwetsbaarheid.

 

Ik weet uit eigen ervaring wat het is om succesvol een bedrijf te runnen en een team aan te sturen. Ook weet ik wat het is om je opgesloten te voelen in je bedrijf. Om wél een royaal inkomen maar geen tijd te hebben voor wat er écht toe doet. 

Ik zette grote stappen om vrij te worden, maakte life changing keuzes. Want ja, ook in ben zo’n sterke vrouw die haar mannetje staat!

Mijn grootste ‘overwinning’ was het leren houden van mezelf, óók van mijn imperfecties. 

De Road to Freedom is dus óók de weg die ik zelf aan het lopen ben. Loop je mee?

ALS JE MIJ KENT, WEET JE DAT

de combinatie van kennisoverdracht en ondernemen de rode draad is in mijn leven;

ik me nergens door laat tegenhouden om mijn hart te volgen, zelfs niet door mijn stotteren;

❥ ik ontzettend hou van zingen;

ik niet snel (lees: nooit…) zonder make-up de deur uit zal gaan;

ik als christen óók niet-christenen begeleid, met respect voor ieders overtuiging;

de bloemen in mijn tuin ALTIJD paars zijn, behalve dan de witte ;-);

ik erg geniet van mijn wekelijkse ‘oma-Arja-dag’;

 hoge kwaliteit voor mij óók betekent: ‘back to basic’ op pad met onze Holtkamper Kyte;

 en we daarmee jaarlijks te vinden zijn in mijn favoriete Italiaanse regio Le Marche;

mijn motto is: Als je het doet, doe het goed!

 

FREEDOMCALL

Arja van der Pot van HART voor je bedrijf

mr. Sissel Pemmelaar, mediator: Arja is een open, vriendelijke, toegankelijke coach. Je voelt je direct bij haar op je gemak, wat helpt om open te zijn en adviezen aan te kunnen nemen.

 

Manon Groeneveld, advocaat: Arja is als coach betrokken en oprecht geïnteresseerd. Ze luistert echt naar hetgeen je hebt verteld en kan daarop direct vanuit haar eigen kennis en ervaring feedback geven. Ze stelt de juiste vragen om je zelf tot bepaalde inzichten te laten komen en geeft een heldere uitleg waar dat nodig is. Ik voelde me bij Arja vertrouwd en in bekwame handen.

 

Dorien Zwarthoed, The Virtual Support Company: Arja is een heel hartelijk, open en prettig mens, ik voelde me direct ‘thuis’ bij Arja. Onze sessies zijn gezellig maar soms ook wel even pittig omdat ze op zachte wijze toch heel duidelijk haar vinger weet te leggen op mijn zere plekken. Omdat we een goede klik hebben en ik haar daardoor volledig vertrouw komen we in onze gesprekken vaak snel tot de kern en mogelijke oplossingen voor mijn uitdagingen. Mede omdat ze me tijdens onze gesprekken zo weet te sturen dat mijn kwartjes snel vallen en de bijbehorende oplossingen dus ook.

 

Esther van der Meer, Praktijk Nova Vida: Ik heb jou, Arja, als heel laagdrempelig ervaren, betrouwbaar, integer en belangstellend. Daarnaast weet je mooie kritische vragen te stellen. Er is ruimte voor moeilijke kwesties en er is ruimte voor plezier.

 

Suzanne van Alem, Van Alem Projectbegeleiding: Arja heeft een respectvolle benadering en een rustige uitstraling, ze stelt haar gast centraal, zonder oordeel.

 

Leidi van Straten, Goudswaard Onderwijs: Arja is een aandachtige, betrokken trainer!

 

Annemarie Boessenkool, Onderwijscoach: Wat ik heel fijn vind aan jou, Arja, is dat je heel goed luistert en daardoor heel passend adviseert. Het is heel fijn om bij jou te zijn, omdat je niet oordelend bent, maar heel positief op zoek bent naar het mooie en goede in de ander. Ook heb ik je gastvrijheid (altijd iets lekkers en leuks op tafel) enorm gewaardeerd.

 

Alie Ruiter, Trainer & Adviseur: Arja, onwijs bedankt voor wie je bent en wat je doet. Jouw rust, betrokkenheid en aandacht voor detail hebben mij goed gedaan.

 

 

FREEDOMCALL

JUST THE ROAD TO YOUR HEART BRINGS FREEDOM!