HART VOOR LEF
Programma voor vrouwelijke ondernemers
én voor startende TotalBalance coaches!

Dit is een sprong in het diepe

Met mijn ogen open

Een stap die me uitdaagt

Om weer te geloven.

‘t Is spannend, het is eng

Maar sinds wanneer is dat een reden

Om iets niet te doen?

(Matthijn Buwalda)

Je HART volgen is LEF hebben

Je HART volgen als ondernemer lijkt zo vanzelfsprekend. Maar de praktijk is vaak zo anders. Je doet wat je moet doen, iedere dag weer. Maar om nou te zeggen dat je je HART volgt…

Ja, ooit deed je het. Je werd ondernemer om VRIJ te zijn en alleen nog te doen waar je blij van werd.

Maar wat ben je daar inmiddels ver vandaan! Je bent ouder geworden, hebt veel meegemaakt, hebt jezelf verder ontwikkeld. En eigenlijk heb je geen idee wat je nu wilt. Je bent in de loop der jaren steeds verder verwijderd van je HART, van je passie.

Eerlijk gezegd ben je de weg helemaal kwijt. Het lijkt zelfs of die oude pijn weer boven komt, dat van vroeger. Het voelt alsof je tegengehouden wordt om te gaan voor wat je eigenlijk wilt.

En die onzekerheid gaat ook maar niet over, die lijkt zelfs groter te worden naarmate je ouder wordt. Ondertussen krijg je steeds meer het gevoel dat het ‘nu of nooit’ is als je ooit nog je HART wilt volgen…

Er is LEF voor nodig om dat onder ogen te zien én er iets aan te gaan doen.

Liefhebben is LEF hebben

‘Lef hebben’ en ‘liefhebben’ scheelt maar één letter. En dat is niet zo vreemd, als je bedenkt dat LEF komt van het Hebreeuwse woord LEV, dat HART betekent. Je HART is de kern van je leven, de bron van wie je bent.

Bijbel, Spreuken 4 vers 23: Van alles waarover je waakt, waak vooral over je HART, het is de bron van je leven.

Je HART staat voor je denken, voelen en handelen. Dat gaat over wie je bent en wie je wilt zijn, wat je voelt en wat je écht raakt. En is LIEFDE daarbij niet het belangrijkste? LEF hebben gaat over liefhebben, van de ander en óók van jezelf! 

Heb jij het LEF?

LEF betekent ook moed en durf, iets dat wij ondernemers dagelijks nodig hebben. De moed om confrontaties aan te gaan, keuzes te maken die goed zijn voor jou en de ander. De durf om zichtbaar te zijn. Lef om risico’s te nemen. En om los te laten wat niet bijdraagt aan het verlangen van je HART.

Het volgen van je HART als ondernemer vraagt om veel LEF en is vaak niet de makkelijkste weg. Het is een weg over bergen en door dalen, met veel bochten en kruisingen. En niet altijd weet je op zo’n kruising welke kant je het beste op kunt gaan. Stilstaan en de situatie overzien is dan nodig om een goede keuze te maken. En soms heb je daarbij gewoon even wat hulp nodig.

LEF hebben is krachtig én kwetsbaar durven zijn.

VREUGD DSCF1787

Mijn LEF

Toen ik begin 50 was stond ik op datzelfde kruispunt. Mijn toenmalige winstgevende bedrijf slokte al mijn tijd, aandacht en energie op. Terwijl ik niet toekwam aan wat er écht toe deed in mijn leven. Ik zat volledig klem, had geen idee hoe het anders moest. Of…. eigenlijk wist ik dat wel, maar legde ik de stem van mijn HART steeds weer het zwijgen op, omdat ik niet durfde. Want wat zou er gaan gebeuren als ik stappen zou gaan zetten? Welke zekerheden zou ik moeten loslaten? Wat zouden daarvan de consequenties zijn? Maar ik snakte steeds meer naar VRIJHEID en WAARDEVOL LEVEN.

Lopen op het water

Tot ik in het najaar van 2015 op een vrouwendag was met als thema LEVEN met LEF. Ik voelde die dag heel duidelijk hoe God mij riep de stap te zetten uit mijn ‘veilige’ en vooral vertrouwde ‘boot’, om het avontuur met Hem aan te gaan (Bijbel, Matth. 14 vers 22-33)! Het lied ‘Lopen op het water’ (Opwekking 789) was toen nog niet zo bekend als nu en kwam die dag echt bij me binnen. 

In geloof nam ik een besluit: ik ging het doen! Ik ging een eerste stap zetten! Niet alleen, maar met God. In het volle vertrouwen dat ‘where God guides, He provides’. En dat deed Hij!

VRIJHEID

Leven met LEF

Inmiddels ben ik ruim 5 jaar verder, waarin veel gebeurd is. Lang verhaal kort: het eerste kleine stapje dat ik in 2015 zette, was één dag per week vrijmaken voor het volgen van een opleiding die mijn HART had, waarna ik in 2016 mijn tweede bedrijf startte. Meer opleidingen volgde, waarvan die tot Persoonlijk Kracht® Coach de belangrijkste was. En van het één kwam het ander: begin 2019 verkocht ik mijn winstgevende bedrijf en verhuisden we van de Randstad naar de Veluwe, waar ik nu vol voor mijn andere bedrijf ga! Daar was LEF voor nodig, maar wat is dit ook iedere dag nog een feest! Eindelijk ben ik VRIJ om mijn HART te volgen!

 

L(I)EFHEBBEN

Toch ontdekte ik tijdens de eerste lockdown voorjaar 2020 dat ik nóg een stap te zetten had. Want christen-zijn kleurt mijn identiteit, maar eigenlijk wist bijna niemand dat. Ik wilde ook daarin VRIJHEID gaan ervaren en mijzelf niet langer verstoppen. Ik wilde God, die mij zó gezegend had door mij hier te brengen, gaan eren door mijn werk!

Ik besloot de TotalBalance® coachopleiding te gaan volgen, die de basis geworden is van programma HART voor LEF. TotalBalance is bijbels coachen, wat staat voor  LIEFHEBBEN. Zo wil ik jou, vrouwelijke ondernemer met LEF, helpen óók samen met God op pad te gaan om je HART te volgen. Zo is de cirkel rond!

Programma HART voor LEF is voor jou, ambitieuze vrouwelijke ondernemer, als je

 • eindelijk echt vanuit je HART wilt leven en ondernemen
 • klaar bent met alles wat je kleiner houdt dan je bent
 • weet dat je niet verder kunt zonder een keuze te maken
 • ernaar verlangt de komende jaren je beste te laten zijn
 • je zowel krachtig als kwetsbaar durft op te stellen
 • op zoek bent naar zingeving en het christelijk geloof respecteert

 

VERTEL ME MEER

HART voor LEF gaat je brengen:

 • Vrede met je verleden
 • Inzicht in je passie en je unieke talenten
 • Gezond zelfvertrouwen
 • Balans met God, jezelf en je omgeving
 • Kompas voor de toekomst van jou en je bedrijf
 • LEF om te DOEN waarnaar je HART verlangt

Interesse?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek (eventueel via Zoom) bepalen we samen of programma HART voor LEF voor jou van waarde is en welke aanpak jou het beste gaat helpen. Een wederzijdse klik is daarbij ook heel belangrijk!

Je ontvangt na dit gesprek een offerte op maat.

VERTEL ME MEER

Startende TotalBalance coaches

Ga je de sprong wagen om te starten met de TotalBalance opleiding? Gefeliciteerd met deze mooie keuze!

Als ervaren ondernemer en coach begeleid ik je graag tijdens de zes coachsessies die bij je opleiding horen. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je hierover alles wat je wilt weten. Welkom!

 

VERTEL ME MEER

V Waar vinden de sessies plaats?
A In de eigen praktijkruimte van HART voor je bedrijf in Beekbergen, gemeente Apeldoorn. Beekbergen ligt centraal in het land en dichtbij snelwegen.

V Is het ook mogelijk de sessies online te houden?
A Voor écht contact van HART tot HART heeft live absoluut de voorkeur! Mocht dit vanwege praktische redenen niet mogelijk zijn, dan is online via Zoom ook een optie (in overleg).

V Welke methode wordt voor dit programma gebruikt?
De basis van Programma HART voor LEF ligt in de TotalBalance® methode, aangevuld met de Persoonlijke Kracht® methode. Ik leg dit graag uit in een persoonlijk gesprek.

V Kun je iets meer vertellen over de TotalBalance® methode?
A In de TotalBalance® methode staat bijbels coachen centraal. De kern van bijbels coachen is liefhebben.

V Kun je iets meer vertellen over de Persoonlijke Kracht® methode?
A De Persoonlijke Kracht® methode gaat uit van de psychologie van kleur. De uitslag van de Persoonlijke Kracht® Test laat zien wat jouw blauwdruk is, je grootste talenten en drijfveren.

V Ik ben geen christen, kan ik het programma dan wel volgen?
A Jazeker! Op basis van wederzijds respect is dat zeer goed mogelijk. Het christen-zijn kleurt mijn identiteit en is eveneens de basis van de TotalBalance® methode, maar de bijbelse principes zijn ook heel goed toepasbaar voor niet-christenen, die op zoek zijn naar zingeving.

V Welk prijskaartje hangt er aan dit programma?
A Op deze vraag kan ik geen algemeen antwoord geven. Je investering wordt bepaald door het aantal sessies dat je volgt. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek vertel ik je hier meer over en na afloop ontvang je een offerte op maat.

V Dit spreekt me aan! Hoe nu verder?
A Meld je met onderstaande knop aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kijken of het programma aansluit bij jouw behoefte en verwachting én of er een klik tussen ons is! Bij een wederzijds ‘YES’ gaan we van start met het inplannen van de eerste sessies van de module die het beste aansluit bij jouw behoefte!

 

VERTEL ME MEER

VREUGD DSCF0234