AMBITIE of VRIJHEID?

Tot mijn verbazing bestaat anno 2020 nog steeds het idee dat wij 50+ vrouwelijke ondernemers niet meer ambitieus zijn. Dat wij in de herfst van ons leven zijn en niet meer willen knallen met ons bedrijf. Dat verlangen naar vrijheid voor ons betekent dat we minder verplichtingen willen. Mocht jij dat ook denken, dan wil ik je hierbij uit de droom helpen.

 

MEER DAN SUCCES

Uit eigen ervaring en uit het onderzoek dat ik uitvoerde onder vrouwen in deze doelgroep, blijkt dat veel van ons juist heel ambitieuze doelen hebben. We zijn nog veel te jong om achter de geraniums te kruipen, hebben juist nu het gevoel in onze beste fase te zitten. Alle ervaring die we hebben opgebouwd en al onze levenswijsheid willen we volop inzetten om een bloeiend bedrijf neer te zetten. Maar… en daar wringt vaak de schoen, daarnáást willen we meer energie en tijd voor wat juist nu zo belangrijk is in ons leven. Want inmiddels weten we óók dat er méér is dan succes alleen.

Knallen met je bedrijf en succesvol zijn vinden we geweldig, maar dan wel in combinatie met dat wat we juist op deze leeftijd zo op waarde weten te schatten, dat wat er écht toe doet in het leven!

 

KIEZEN?

Ambitie of vrijheid… je hebt het idee dat je moet kiezen. Maar waarom zou je?

VRIJHEID betekent voor mij dat ik volledig kan ondernemen op mijn manier, vanuit mijn passie, met de gaven en talenten die mij gegeven zijn en met klanten waar ik blij van word! Vrijheid betekent voor mij ook dat ik alleen werk doe waar ik blij van word, op tijden en plaatsen die ik zelf bepaal, passend bij het ritme van mijn huidige leven.

AMBITIE is voor mij heldere doelen stellen voor de groei van mijn bedrijf en daar vol voor gaan! Ik weet precies wat ik wil en maak daarbij de keuze alleen te ondernemen op de manier waarvan ik gelukkig word.

Ambitie en vrijheid beide dus, ook als je als 50+ vrouwelijke ondernemer behoefte krijgt aan méér vrijheid dan vroeger!

 

AMBITIE ÉN VRIJHEID!

Volg je me als ik stel dat ambitie en vrijheid zelfs niet zonder elkaar kunnen?

AMBITIE heeft mijns inziens alles te maken met het beste uit jezelf halen en inzetten voor je bedrijf. Als je investeert in je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt waar jij super goed in bent (maar óók wat je beter aan een ander kunt overlaten) en je jouw grootste kracht inzet, floreren zowel jij als je bedrijf! Dat is goed voor je business én voor jouw werkgeluk. Het kost je veel minder inspanning om je ambitieuze doelen te bereiken, zodat er genoeg energie, tijd en geld is voor wat naast je bedrijf heel belangrijk voor je is. Wat een VRIJHEID!

De andere kant is óók heel waar. Wel ambitie hebben, maar alleen maar keihard werken op een manier die niet bij je past, levert misschien wel zakelijk succes op, maar geen geluk en geen vrijheid.

En alleen vrijheid nastreven zonder de ambitie je bedrijf te laten groeien, is uiteraard prima, maar stop dan maar gewoon met jezelf ondernemer noemen, dan heb je een hobby… Toch?

 

EN JIJ?

Hoe zie jij dit? Wil je dat met me delen in een reactie?

Of, nog beter, zullen we daar samen ’s over doorpraten tijdens een Meer Dan Succes Gesprek?

 

MEER-DAN-SUCCES-GESPREK

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.